Kipar – popularna turistička destinacija

Kipar je jedno prelepo ostrvo u Mediteranu, koje sam obišao zahvaljujući tome što je moj dobar drugar živeo tamo. E, pa onda sam se „uvalio“ na mesec dana, pa smo obišli sve i svašta. Iskreno, jeste bilo davno, ali i tada je bilo skupo, tako da ne znam da li bih ogao tako nešto da priuštim sebi u ovom trenutku. To i jeste poenta ovog sajta, ono čemu želim da vas naučim – kada imate priliku za putovanje, imate bar malo vremena i mogučnosti – odmah se pakujte. Ne čekajte drugu priliku, ko zna kada će opet da se pojavi takva šansa. Verovatno nikada. Isto kao i kod žena – sve se radi u pravom trenutku. Posle je kasno…

Da ne bih sad puno filozofirao, vratiću se Kipru i interesantnim gradovima, kao što su Nikozija, Limasol, Larnaka, Pafos i Aia Napa. Eto to sam uspeo da obiđem za mesec dana, a na žalost nisam obišao neke odlične destinacije, jer nisam imao love u tom rtenutku. Kada sam bio na Kipru, još je bila važeća valuta kiparska funta, koja je bila dosta jaka. Iz Srbije smo poneli dolare (!), koje smo dobili u zamenu za nemačke marke. To je potez koji sam napravio svesno, jer sam provalio da je kurs dolara u Srbiji i kurs dolara na Kipru različit (bio tada) i da sam poneo nemačke marke, dobio bih 15 ili 20% manje love u menjačnici. Nemojte me pitati kako sam to saznao, uopšte se ne sećam, znam samo da tada toga nije bilo na internetu (a i internet je bio u procesu nastajanja).

Sećam se da smo trošili puno love, dosta smo skitali, benzin je bio skup, hrana skupa, piće skupo, tako da smo poslednjih deset dana živeli na korn fleksu. Šta da se radi, i to je za ljude, a meni ostade još jedna interesantna uspomena.

Na Kipru sam prvi put vozio levom stranom, što sam kasnije radio još mnogo puta.

Pratite moj blog, pisaću puno toga o ovoj interesantnoj državi…

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − three =