Bugarska – neotkriveno turističko blago

Bugarska je država koja se graniči sa Srbijom, a od mog rodnog grada Beograda do Sofije je potrebno oko 5 sati vožnje automobilom. Kada to analiziramo, onda je potpuno razumljivo što sam toliko puta bio u Bugarskoj – da više ni tačan broj ne znam. Put me vodio od glavnog grada Sofije, preko zimskih centara Boroveca i Banskog pa sve do nekih manjih gradova velikih turističkih znamenitosti.

Moj otac je obišao još više gradova u Bugarskoj, pa ću preneti i neka njegova iskustva. Saznaćete dosta toga o Sofiji, Plovdivu, Velikom Trnovu, Varni, Burgasu, Pazardžiku, Zlatnim Pjascima, Sandanskom i još mnogim gradovima i zamenitostima (npr. Belogradčiku koji je blizu samog graničnog prelaza i možete ga posetiti u veoma kratkom roku).

Ono što je mnogo bitno u celoj mojoj priči (u poslednjih nekoliko godina) je i aerodrom u Sofiji, sa kojeg poleću avioni low cost kompanija kao što je Ryanair i Wizzair. Objasniću vam i gde da parkirate i šta da obiđete u Sofiji, ako vas put vodi negde dalje.

Zimski centri su ono što je stvarno interesantno u Bugarskoj, pre svega zbog pristupačnih cena, a i zbog kvaliteta usluga. Ski pass je dosta povoljniji nego u Srbiji i okolnim državama, a ski staze su odlične i redovno se održavaju. Hrana je odlična, veoma liči na našu, a od muzike je najviše prisutna upravo naša muzika (za onoga ko voli taj melos).

Bansko je ozbiljan ski centar, mislim da je jedan od najboljih u regionu, a i Borovec isto zaslužuje sve pohvale, tako da izbor destinacije za zimovanje samo zavisi od toga u kom centru pronađete bolju ponudu.

Potrudiću se da pronalazim najbolje ponude i postavljam ih na sajt, a vama preporučujem da pratite moj blog.

Bugarska – neotkriveno turističko blago

Sofija, Plovdiv, Veliko Trnovo, Varna, Burgas, Pazardžik, Zlatni Pjasci, Sandanski, Bansko, Borovec, Belogradčik i još mnogo toga

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − 4 =