Putovanja 2020. godine

Ova 2020. godina je stvarno totalno nepovoljna za turistička putovanja, naročito u države Evropske unije. Iskoristio sam vreme da obiđem našu lepu Srbiju koliko god sam mogao, a uspeo sam i da obiđem još neke države (mada ne toliko kao ranije).  Nije bilo ni nekih problema na putu, osim standardnih bahatih vozača.

Malo mi je bila frka dok smo obilazili neke znamenitosti u okolini Vršca, pa smo neočekivano izašli iz Srbije jednim sporednim putem, ali se taj put na kraju ipak vraća sa naše strane granice. Frka je bila jer nismo poneli pasoše, a imali smo još dva sata do policijskog časa, ali se sve ipak dobro završilo.

Za početak putovanja 2020. kupili smo kamp opremu i krenuli putem planina Srbije. Pošto do sada nismo imali prilike da kampujemo, malo nam je bilo neobično u početku. Kasnije smo se navikli i sada nam je kampovanje potpuno normalna stvar. O kampovanju više u posebnom tekstu.

Pročitajte naše tekstove o Srbiji, Maroku i o Bosni, uz jednu važnu napomenu: nikad u životu nisam imao manje para u džepu nego ove godine, ali me to nije sprečilo da sa svojom porodicom provedem mnogo dana na putu. Znači – nije sve u parama, bitno je znati putovati i znati uživati sa malo para. Nije problem uživati sa mnogo novca, to može svako. Prava umetnost je uživati sa MALO novca.

U glavnom, ne mogu da se požalim na 2020. jer smo početkom godine obišli Maroko uzduž i popreko, taman smo iskoristili vreme dok je Covid 19 još harao po Aziji, a nije je bilo u Evropi (ili se barem nije pričalo o tome toliko). Kasnije smo obišli sve i svašta u Srbiji, a onda otišli i do Bosne i oduševili se. Bosna je država neverovatne prirode, dobrih ljudi i fantastičnih ćevapa. U nekim gradovima smo se osećali izuzetno prijatno, a naročito nam se dopao stil života koji uključuje priču i šalu koliko god je to moguće.

Pratite moj sajt i saznaćete kako je to moguće…

PUTOVANJA U VREME KORONE

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 + six =